duminică, 21 decembrie 2014

Fursecuri fragede



Minunate sunt aceste fursecuri! Reteta am preluat-o din retetarul Dr. Oetker.


Ingrediente: 250 g unt/margarina (Rama mitt butter),
125 g zahar,
2 pliculete zahar vanilat,
1 ou,
3 galbenusuri,
250 g faina,
150 g amidon (din porumb - Gustin).
Pentru glazura: 150 g ciocolata de menaj,
2 lingurite de ulei.



Mixam untul/margarina la viteza mare; adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat si amestecam pana se formeaza o masa compacta.
Adaugam apoi oul si galbenusurile, pe rand, cam la 1/2 minut fiecare. 

Adaugam faina amestecata cu amidonul si mixam bine, sa se incorporeze ingredientele uscate in aluat.

Punem aluatul intr-un poche si "spritam" coronite pe o tava tapetata cu hartie de copt.



Coacem coronitele la 180 de grade, cca 12 minute. Le scoatem din cuptor si le lasam la racit.

Punem ciocolata la bain marie, o amestecam cu uleiul si o tinem pe baie de aburi la foc mic pana devine o masa compacta.

Scufundam pe jumatate fursecurile in ciocolata topita si le asezam apoi pe hartie de copt.



Le decoram, dupa preferinta. Eu am pus putina nuca de cocos.




Un comentariu: