miercuri, 7 august 2013

Rasol de pui cu hrean și smântână

DSC06024

Ceva ce noua ne place foarte mult :) Intre timp a devenit si o traditie de Craciun/Revelion, si anume sa avem pe masa carnita de pui in sos picant de smantana :)

Ingrediente: 2 piepti de pui,

500 ml smantana,

2-3 radacini de hrean.

Pieptul de pui, fiert in apa cu sare, ori, si mai bine, fiert cu legume (strecurati zeama, incropiti niste galuste, ori niste taitei, presarati patrunjel tocat deasupra si aveti o supica delicioasa; legumele le puteti folosi la o salata, gen a la russe), se taie cubulete.

DSC05963

Hreanul, ras pe razatoarea mica, se amesteca cu putin zahar (1-2 linguri), se pune intr-o cratita, pe foc, sa se incalzeasca putin.

DSC05960

Pieptul de pui se amesteca cu hreanul ras si cu smantana. Noi mai "diluam" smantana cu niste iaurt.

DSC05964

Se potriveste gustul de sare si piper. Si... cam atat.

DSC05965

4 comentarii:

  1. Puiul ne place, hreanul de asemenea asa ca.....trebuie testata reteta asta ca prea fain suna.....
    Te imbratisez cu mare drag !

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce pofta mi-ai facut, nu am mancat hrean de mult :D O sa ma duc sa caut pe undeva...

    RăspundețiȘtergere